Jana Vaňhová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.08.2012 12:12:37 - osvald

odpověď na dotaz

Paní hejtmanko, co říkáte na odvolání Lessyho? Když byl zatčen Rath mnozí představitelé ČSSD hovořili o dvojí policii, nyní s odvoláním Lessyho ho ale označují za bojovníka s korupcí, který za to byl náležitě potrestán. Jak se na to díváte Vy?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.09.2012 17:48:04 - Jana Vaňhová
Společně s bývalým policejním prezidentem panem Lessym se nám podařilo prosadit vytvoření speciální pořádkové jednotky v Ústeckém kraji. To považuji v období razantních vládních škrtů, které se citelně dotýkají i v oblasti bezpečnosti, za významný úspěch.

Nechci v tuto chvíli bez znalosti všech souvislostí hodnotit krok ministra vnitra, protože pokud bylo odvolání pana Lessyho protiprávní, soudy určitě rozhodnou v souladu s literou zákona. Pro Ústecký kraj je však zcela zásadní, aby Policie ČR, pod jakýmkoli vedením, plnila v Ústeckém kraji svoji roli a zajistila bezpečí a pořádek. Bohužel aktuální policejní statistiky opět naznačují zhoršení v tomto směru. Záleží nyní na novém policejním prezidentovi, jak si přes pokračující vládní škrty s nepříznivým vývojem poradí. Na Bezpečnostní konferenci Ústeckého kraje dne 25. září 2012 očekávám ze strany policie jasné kroky a záruky.